Molitveno bdjenje uoči đakonskog ređenja u Požegi

U petak, 25. rujna 2020., u požeškoj crkvi sv. Lovre, u predvečerje đakonskog ređenja, održano je molitveno bdjenje s euharistijskim klanjanjem. Na bdjenju su bili prisutni kandidati za đakonat - bogoslov Marko Gerendaj koji dolazi iz naše župe i bogoslov Robert Medved koji dolazi iz Župe sv. Ilije Proroka iz Brodskog Stupnika. Na bdjenju su bili prisutni i mladi iz Požege.

 

Na početku bdjenja, sve okupljene je pozdravio vlč. Ivan Popić - kancelar Požeške biskupije, rekavši kako će bogoslovi Marko i Robert primiti sveti red đakonata u subotu, 26. rujna 2020., kada se obilježava 23. obljetnica uspostave Požeške biskupije. Kao potvrdu da su spremni primiti sveti red đakonata, Marko i Robert su ispovjedili vjeru u Isusa Krista i položili prisegu vjernosti beženstvu (celibatu) i služenju Katoličkoj Crkvi.

 

Nakon prisege, uslijedilo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio vlč. Marko Milaković - župni vikar u katedralnoj Župi sv. Terezije Avilske u Požegi. Svi prisutni vjernici su molili za kandidate za đakonat i za cijelu Požešku biskupiju.