Mladi o SHKM-u u Dubrovniku

U subotu,  na blagdan bl. Ivana Merza, hrvatskog blaženika rodom iz Banja Luke koji je sav svoj mladenački žar i život posvetio kršćanskoj vjeri i organiziranju kršćanske mladeži,  u župi je održan susret mladih. Sudionici susreta mladih u Dubrovniku podijelili su svoja iskustva sa ostalim mladima.

 

Istaknuli su da je unatoč lošem vremenu prvoga dana, ipak to bio lijep susret zahvaljujući pogotovo ljubaznim domaćinima. Naši su mladi, predvođeni voditeljem Miroslavom Škofom, predstavili našu župu domaćinima i mladima s raznih strana Hrvatske i šire. Od domaćina, posebno su se iskazale obitelji župe sv. Marije Magdalene (Mandaljene) u Dubrovniku, koje su se pobrinule za smještaj i prehranu naših mladih, pa čak i pod cijenu vlastitih odricanja.

 

"Željela bih se zahvaliti vama, domaćinima koji ste nas primili raširenih ruku, lijepo ugostili i zabavom podigli već pozitivnu atmosferu. I zahvaljujem na prikladnom poklonu, koji me je simbolički posjetio kako su naša srca puno puta kao kamen, koji ne izgara za ničime i kako bi se trebali potruditi da u našem središtu bude Isus i da naša srca bude plamen koji izgara za Njega. Hvala Vam na svemu, bilo mi je divno. I navratite kada budete u Našičkom Markovcu. Bog Vas blagoslovio!" napisala je naša sudionica susreta Ines Jerković.

 

Stoga su sudionici susreta odlučili zahvaliti župniku i župljanima koji su ih srdačno primili, te su izradili prigodan znak pažnje i zahvalnosti, koji će kroz narednih par dana biti poslan na adresu župe. Na kraju su mladi sa župnim vikarom molitvom zahvalili Bogu za sve milosti i blagoslove koje su primili na župnoj pripravi mladih i na samome susretu u Dubrovniku.

 

"Dan što ga čovjek posveti drugome nije nipošto gubitak, već dobitak. Dani u kojima ne učinimo ništa za druge, već samo za se, to su izgubljeni dani."

Blaženi Ivan Merz