Misijska nedjelja - misije i Marijini obroci

30. nedjelja kroz godinu (23. listopada 2022.) je misijska nedjelja. Tada se posebno ističe misijski rad Crkve koji se ne sastoji samo u propovijedanju Evanđelja, nego ponajprije djelotvorno, pomažući onima koji žive na samom rubu siromaštva. Misionari često žrtvuju sebe kako bi drugima svjedočili Božju ljubav prema čovjeku.

 

Poslanje misionara nije nimalo lako, budući da dolaze u situacije gdje je izazov približiti Boga onome koji razmišlja samo o tome hoće li imati štogod za pojesti. Najviše misionara djeluje u siromašnim krajevima Afrike gdje, osim što donose Božju Riječ, pomažu u prehrani, medicinskoj skrbi i obrazovanju lokalnog stanovništva.

 

Odlazak u misije daje misionarima iznimno unutrašnje obogaćenje. Mnogi misionari su u svojim svjedočanstvima priznali kako su se vrlo brzo nakon odlaska u misije priviknuli na život bez televizije, računala, struje, kreveta ili čvrstog krova nad glavom. No, istodobno su priznali kako su postali mnogo sretniji jer su im ljudi koje su susreli i s kojima žive u misijama pokazali kako je život ipak nešto više nego što mislimo. Život s ljudima koji nikada nisu doživjeli „zapadnjački napredak“, no zadržali su ono što mnogima nedostaje – iskrenost, jednostavnost i ljubav prema životu.

Osim molitve za misije i upoznavanja misijskog rada, vjernici su pozvani da u korist misija daju i dobrovoljne novčane priloge. Pomoći možemo i mi u našoj župi. Sva milostinja skupljena na misijsku nedjelju bit će usmjerena za misije i misionare.

 


 

Također, na misijsku nedjelju, moći ćemo podržati i međunarodnu humanitarnu organizaciju "Marijini obroci" čija je misija osigurati da svako dijete dobije jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja. U školama gdje se kuhaju Marijini obroci, djeca radosno pohađaju nastavu, znajući da će u školi primiti obrok kojeg možda ne bi primili kod kuće. Na taj način, djeca dobivaju prehranu, obrazovanje i nadu u bolju budućnost. Trenutno je 132 kn prosječna cijena za nahraniti jedno dijete u školi tijekom cijele godine.

Novčani prilog za Marijine obroke moći će se ostaviti nakon nedjeljne sv. Mise po izlasku iz crkve.

 

Novčani prilozi za misije i Marijine obroke su dobrovoljni. Svatko tko nije u mogućnosti ostaviti novčani prilog, pomoći može svojom molitvom.