Katehetski materijali u pripravi kandidata za Prvu sv. Pričest i sv. Potvrdu

 

Imajući u vidu trenutnu ograničenu mogućnost okupljanja kandidata za Prvu sv. Pričest i sv. Potvrdu (Krizmu) u crkvenim prostorima, a s ciljem da nastave svoju pripravu za primanje navedenih sakramenata, Pastoralni centar Požeške biskupije u suradnji s nekoliko vjeroučitelja i biskupijskim povjerenikom za medije - vlč. Marijanom Pavelićem, priredio je određeni broj katehetskih materijala za prvopričesnike i krizmanike.

 

Materijali su podijeljeni u pet (osnovnih) tema koje su osmišljene kroz kratki prikaz sadržaja teme i radni list – kako bi ga pripravnici bez većih poteškoća mogli riješiti u svojemu domu. U određenim temama predviđeni su i prigodni video (animirani) filmovi, a za krizmanike i interaktivni kvizovi, kao dodatni katehetski sadržaj. Na kraju se još nalaze i osnovni molitveni obrasci.

 

U ovim okolnostima, posebnu ulogu u pripravi za navedene sakramente imaju roditelji – prvi svjedoci vjere i prvi odgojitelji u vjeri svojoj djeci.

 

Katehetski materijali se mogu preuzeti na internetskoj stranici Požeške biskupije:
https://pozeska-biskupija.hr/2020/03/20/katehetski-materijali-u-pripravi-kandidata-za-prvu-svetu-pricest-i-svetu-potvrdu/