Iskra Milosrđa 2023

„Iskra Milosrđa“ je međunarodna molitvena inicijativa koja potiče molitvu krunice Božjeg milosrđa na ulicama i trgovima gradova svijeta na dan 28. rujna u 15:00 sati u spomen vlč. Mihaela Sopoćkog koji je beatificiran (proglašen blaženim) 28. rujna 2008. Vlč. Mihael Sopoćko bio je ispovjednik sv. Faustine Kowalske koja nam je približila Božje milosrđe. Inicijativa je pokrenuta u Poljskoj 2008. godine te se brzo proširila diljem svijeta.

 

Ovogodišnje sveopće molitvene nakane „Iskre Milosrđa“ su: za Svetu Crkvu i Svetog Oca da brane sveti poklad vjere; za svećenstvo i nova zvanja; za upravitelje naroda da svoju službu vrše na zajedničko dobro svih koji su im povjereni; za mir u Ukrajini i cijelom svijetu; za zatvorenike u kaznionicama, osobito one koji su daleko od Boga; za povrat izbjeglica i prognanika na njihova ognjišta i obnovu njihovih domova; za nas same, naše obitelji, naše gradove i zemlju; za blagoslovljen jubilarni 10. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa u Mariji Bistrici, 21. listopada 2023., koji predvodi mons. Giorgio Lingua - apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj te za što skoriju kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca.

 

Naša se župa i ove godine uključila u molitvenu inicijativu „Iskra Milosrđa“. U četvrtak, 28. rujna 2023., u 15:00 sati, okupili smo se ispred križa kod kapelice sv. Marka u Markovcu Našičkom te zajedno sa župnikom Goranom izmolili krunicu Božjeg milosrđa. Uz sveopće molitvene nakane, uključili smo i svoje. Po završetku krunice, izmolili smo i zazive Božjem milosrđu.

 

Župnik Goran podržao je molitvenu inicijativu i rado se odazvao zajedničkoj molitvi krunice Božjeg milosrđa.