Iskra Milosrđa 2022

Međunarodna molitvena inicijativa „Iskra Milosrđa“ potiče molitvu krunice Božjeg milosrđa na otvorenom (ispred crkvi, na trgovima, ulicama...) na dan 28. rujna u 15:00 sati. Taj dan je izabran u spomen vlč. Mihaela Sopoćkog koji je beatificiran (proglašen blaženim) 28. rujna 2008. Vlč. Mihael Sopoćko bio je ispovjednik sv. Faustine Kowalske koja nam je približila Božje milosrđe. Inicijativa je pokrenuta u Poljskoj 2008. godine te se brzo proširila diljem svijeta.

 

Nakane ovogodišnje „Iskre Milosrđa“ su: za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, za mir u Ukrajini i širom svijeta, za blagoslovljen 9. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (22. listopada 2022.), što skoriju kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca te u znak zahvalnosti za 10. obljetnicu djelovanja Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i 20. obljetnicu posvete svijeta Božjemu milosrđu koju je učinio papa Ivan Pavao II. (17. kolovoza 2002.).

 

U inicijativu „Iskra Milosrđa“ uključila se i naša župa. Zajedničku molitvu krunice Božjeg milosrđa molili smo kraj kapelice sv. Marka u Markovcu Našičkom u 15:00 sati. Time smo se i mi priključili vjernicima diljem svijeta koji su u isto vrijeme molili krunicu Božjeg milosrđa na nakane ovogodišnje „Iskre Milosrđa“, ali i za svoje nakane. Po završetku krunice, izmolili smo i zazive Božjem Milosrđu.

 

Župnik Patrik zahvalio se svima na dolasku i zajedničkoj molitvi te je svim okupljenim vjernicima udijelio Božji blagoslov.