Ilinje i blagoslov vozila

Blagdan sv. Ilije Proroka tradicionalno je proslavljen večernjom sv. Misom kod kapelice sv. Ilije na Srdelovcu u filijali naše župe Vukojevci. Okupio se veći broj vjernika iz naše župe i šire okolice Našica, a neki su hodočastili i po više kilometara. Prije sv. Mise više vjernika pristupilo je sakramentu sv. Pomirenja.

 

Naš župnik prečasni Branko Šipura predslavio je sv. Misu, a u propovijedi je naglasio da je sv. Ilija u svim poniženjima života pronalazio snagu u vjernosti Bogu i prepoznavanju njegove trajne prisutnosti. U svim životnim porazima i progonima zadnju riječ ima Bog po svojoj pobjedi dobra nad zlom. Propovijednik je zaželio da od sv. Ilije naučimo pronalaziti vrijeme mira, tišine, molitve, prijateljevanja s Bogom kako bismo bili spremni za aktivnu borbu protiv Zloga i zla ne umarajući se činiti dobro.

 

Na svršetku svečane sv. mise župnik je pozvao prisutne da zapjevaju pjesmu "Ima jedna duga cesta" kojom je započeo blagoslov vozača i njihovih vozila. U blagoslovu su pomogli župni vikar vlč. Žarko Turuk i župnik Župe sv. Petra Apostola iz Bokšića vlč. Dražen Zrile. Bilo je svih vrsta vozila, od automobila do motocikala i bicikala, a poneko dijete je imalo i svoj autić ili kamiončić. Sjetili su se neki  zahvaliti i pomoliti i za naše glavno sredstvo za putovanje, za vlastite noge.