Gostujući zborovi u župi

U nedjelju, 20. listopada 2019., u našoj su župi gostovali 2 zbora.

 

U župnu crkvu u Markovac Našički je došao zbor „Sv. Juraj“ iz Rakovca iz Bjelovarsko-križevačke biskupije. Članovi zbora su u goste došli sa svojim župnikom, vlč. Darkom Roginom, koji je već gostovao u našoj župi na dan župnog klanjanja, 16. rujna 2019. Vlč. Darko je predvodio misno slavlje u župnoj crkvi u 11:00 sati, a zbor „Sv. Juraj“ je glazbom animirao i time uveličao misno slavlje.

 

Po završetku sv. Mise, zbor „Sv. Juraj“ je održao koncert duhovne glazbe i sve nas iznenadio divnim marijanskim pjesmama. Mnogim nazočnim vjernicima je od radosti potekla suza. Na kraju koncerta, gostujući zbor je nagrađen velikim pljeskom. Vlč. Darko se zahvalio župniku Nikoli na pozivu i gostoprimstvu u župi. Župnik Nikola se zboru zahvalio na prekrasnom pjevanju te im poželio sretan put kući.

 

Drugi gostujući zbor je bio zbor sv. Josipa iz Đurđenovca koji je u isto vrijeme gostovao u filijalnoj crkvi sv. Elizabete u Jelisavcu gdje su glazbom animirali nedjeljno misno slavlje. U Jelisavcu je misno slavlje predvodio vlč. Marijan Pavelić koji se zboru zahvalio na odazivu i što su pjevanjem dodatno uljepšali nedjeljnu sv. Misu.