Godišnje župno klanjanje 2023

 

U subotu, 16. rujna 2023., u našoj se župi održalo godišnje župno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Kroz cijeli dan bila je prilika doći i pokloniti se Isusu, iznijeti Mu svoje molitve i zahvale te u miru i tišinu ostati u Njegovoj prisutnosti.

Klanjanje je započelo izlaganjem Presvetog Oltarskog Sakramenta u župnoj crkvi u 09:00 sati. U 11:00 sati održano je svečano misno slavlje koje je predslavio vlč. Ivan Nikolić - dekan novokapelačkog dekanata i župnik u Starom Petrovom Selu. Brojni svećenici koncelebrirali su misnom slavlju: župnik Goran Mitrović, vlč. Marko Gerendaj, preč. Nikola Jušić - kanonik požeškog Stolnog kaptola sv. Petra i župnik u Đurđenovcu, vlč. Anto Ivić - dekan našičkog dekanata i župnik u Feričancima, fra Tomislav Faletar - gvardijan i župnik u Našicama, vlč. Nedjeljko Androš - bivši župnik naše župe (2015.-2017.), trenutno župnik u Čačincima, vlč. Željko Strnak - župnik u Orahovici, vlč. Perica Matanović - župnik u Velimirovcu, vlč. Željko Benković - župnik u Podgoraču, vlč. Josip Prpić - župnik u Bokšiću, vlč. Josip Vračarić - župnik u Crncu i vlč. Antun Capan - umirovljeni svećenik iz Nove Kapele.

Vlč. Ivan je rekao da je dan župnog klanjanja kao malo Tijelovo. Poručio je da je ugodno iznenađen brojnošću prisutnih vjernika u našoj župnoj crkvi na dan župnog klanjanja, a posebno djece i mladih. Pohvalio je župne suradnike, pjevače i čitače za njihov doprinos u svečanom misnom slavlju.

 

 

 

U propovijedi, vlč. Ivan je govorio o životu nakon ovog zemaljskog života, tj. vječnom životu. Rekao je da ne gledamo samo na ovaj prolazni svijet, nego da budemo graditelji neprolaznoga i vječnoga Božjeg Kraljevstva. Naglasio je da postoji nešto vrijednije od zdravlja u ovom zemaljskom životu, a to je ono što je Bog pripravio onima koji Njega ljube. To je život punine kakvog je Bog zamislio kada je stvarao čovjeka.

 

 

 

Pri završetku svečanog misnog slavlja, župnik Goran se zahvalio vlč. Ivanu i svim svećenicima na dolasku i zajedničkoj proslavi župnog klanjanja. Zahvalio se i svima koji su bili uključeni u uređenje crkve i pripremu euharistijskog slavlja.

 

Župno klanjanje završilo je zajedničkom molitvom u 16:30 sati.