Duhovna priprava uoči mlade mise don Nikole Cingela

U subotu, 24. srpnja 2021., u župnoj crkvi održana je duhovna priprava uoči mlade mise don Nikole Cingela.

 

U 18:00 sati započela je molitva krunice.  Po završetku krunice, u 18:30 sati, započelo je euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik Patrik Alatić uz koncelebraciju don Nikole Cingela, vlč. Marka Gerendaja i fra Roze Palića. Fra Rozo je župnik i čuvar svetišta sv. Josipa u Trstu u Italiji te osnivač kleričkog bratstva „Bratstvo Trojedine Ljubavi“ i udruženja vjernika „Trajni klanjatelji Presvetoga Trojstva“, čiji član je i don Nikola. Nekoliko članova te duhovne obitelji došlo je zajedno s fra Rozom iz Trsta podržati Nikolu te su također nazočili duhovnoj pripravi.

 

 

Na početku misnog slavlja, župnik Patrik je pozdravio sve okupljene vjernike, a don Nikoli, fra Rozi i članovima duhovne obitelji iz Trsta poželio dobrodošlicu.

 

Župnik Patrik je u propovijedi rekao da vjernik u svojoj vjeri ne može ostati pasivan i ne mariti za svoga bližnjega koji kreće putem zla i upada u grijeh. „Vjernik treba biti sijač Božje riječi, a to na poseban način čini svećenik. Svećenik nije savršen čovjek i bez mane. Iako ima ljudske slabosti, svećenik je pozvan od Boga da naučava Evanđelje i potiče na ljubav i milosrđe“, poručio je župnik Patrik. Propovijed je završio riječima molitve sv. Franje Asiškog poželjevši don Nikoli da bude upravo takav svećenik kako sv. Franjo progovara: „Gdje je mržnja, da donosim ljubav. Gdje je uvreda, da donosim praštanje. Gdje je nesloga, da donosim jedinstvo. Gdje je zabluda, da donosim istinu. Gdje je sumnja, da donosim vjeru. Gdje je očaj, da donosim nadu. Gdje je tama, da donosim svjetlo. Gdje je žalost, da donosim radost“.

 

Pred kraj sv. Mise, župnik Patrik je blagoslovio misnicu s likom sv. Marka Evanđelista koju će don Nikola nositi na svojoj mladoj misi u nedjelju, 25. srpnja 2021. Don Nikola je potom pozvao sve prisutne vjernike da ostanu na euharistijskom klanjanju nakon sv. Mise te ih pozvao na mladu misu.

 

 

Euharistijsko klanjanje predmolio je don Nikola. Tijekom euharistijskog klanjanja, don Nikola prošao je crkvom noseći Presveti Oltarski Sakrament i poručio prisutnim vjernicima da prime Isusa u svoje srce.

 

 

Po završetku duhovne priprave, koja je doista bila ispunjena Božjom milošću, uslijedila je zakuska ispred župne crkve koju je priredila obitelj Cingel.