Dan župnog klanjanja 2020

U našoj je župi svake godine 16. rujna cjelodnevno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Tako je bilo i ove godine, kada smo u srijedu, 16. rujna 2020., imali priliku doći u župnu crkvu i kleknuti pred Gospodinom i u miru izreći svoje molitve.

 

Ovogodišnje župno klanjanje započelo je jutarnjom sv. Misom u 08:00 sati, koju je predvodio naš župnik - vlč. Patrik Alatić. Po završetku sv. Mise, izložen je Presveti Oltarski Sakrament i župna crkva je ostala otvorena za osobnu molitvu.

 

Završetak župnog klanjanja obilježen je zajedničkom molitvom u 18:30 sati i večernjom sv. Misom u 19:00 sati. Uz župnika Patrika, sv. Misi su prisustvovali trojica svećenika našičkog dekanata: fra Petar Cvekan - novi župnik i gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama, koji je predvodio večernje misno slavlje; vlč. Željko Benković - župnik Župe sv. Nikole Biskupa u Podgoraču; i vlč. Nedjeljko Androš - župnik Župe Presvetog Trojstva u Čačincima i bivši župnik naše župe (2015.-2017.).

 

Vlč. Željko je navijestio Evanđelje, a propovijed je održao fra Petar. U svojoj propovijedi, fra Petar je naglasio važnost sakramenta Euharistije i Riječi Božje. Rekao je kako s Euharistije možemo ponijeti Riječ Božju i nju onda odnijeti svojoj kući i bližnjima. Također, prije svakog blagovanja, pa tako i Euharistije, prvo dolazi Riječ (molitva). Spomenuo je kako su u crkvama 2 stola - stol Riječi Božje (ambon) i stol Euharistije (oltar).

 

Po završetku sv. Mise, župnik Patrik se zahvalio braći svećenicima na dolasku u našu župu, ali i svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovom svečanom danu za našu župu. Također, župnik Patrik je zahvalio fra Petru na lijepim riječima i pozvao ga da češće dolazi u našu župu.