Dan župnog klanjanja 2019

U ponedjeljak, 16. rujna 2019., u našoj je župi bio dan župnog klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Svaki župljanin je kroz gotovo cijeli dan mogao doći u župnu crkvu kleknuti pred živoga Boga i u miru se pomoliti. Svatko od nas može zahvaliti za dar života te za neizmjernu ljubav koju je prema nama iskazao Isus umrijevši na križu za svakoga čovjeka.

 

Svečana sv. Misa s nakanom za narod je započela u 11:00 sati koju je predvodio vlč. mr. Darko Rogina, svećenik Bjelovarsko-križevačke biskupije. Uz njega i župnika Nikolu, nazočni su bili i svećenici našičkog dekanata.

 

Vlč. Darko je u propovijedi naglasio kako smo bez Boga mrtvi. Ne smijemo živjeti sami za sebe nego uvijek biti u zajedništvu s ljudima i Bogom. Naglasio je da, kao kršćani, trebamo biti radosni kako bi i drugi u nama prepoznali Boga.

 

Na kraju misnog slavlja, župnik Nikola se zahvalio vlč. Darku na gostovanju u našoj župi i predvođenju sv. Mise. Zahvalio se i braći svećenicima koji su došli zajedno proslaviti ovaj mali blagdan za našu župu. Također se zahvalio našoj Kristini koja je na električnoj gitari uglazbila misno slavlje.

 

Nakon sv. Mise, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom se nastavilo sve do 18:00 sati kada je svečano završeno.