Đakonsko ređenje Marka Gerendaja - obavijest

S radošću javljamo kako će naš župljanin, bogoslov Marko Gerendaj, biti zaređen za đakona u subotu, 26. rujna 2020., u Požeškoj katedrali. Sv. Misa počinje u 11:00 sati koju predvodi požeški biskup - msgr. Antun Škvorčević. Uz Marka Gerendaja, biskup Antun Škvorčević će zarediti i bogoslova Roberta Medveda koji dolazi iz Župe sv. Ilije Proroka iz Brodskog Stupnika.

 

Marko i Robert su u četvrtak, 24. rujna 2020., u Biskupskom domu u Požegi imali posljednju provjeru (skrutinij) pred biskupom Antunom, uz nazočnost vlč. Ivice Bošnjaka - biskupskog delegata za đakone i voditelja priprave za đakonat i vlč. Ivana Popića - kancelara Biskupskog ordinarijata u Požegi.

 

Svi koji žele poći u Požegu na đakonsko ređenje mogu doći osobnim prijevozom. Za sve koji nisu u mogućnosti osobno prisustvovati đakonskom ređenju, bit će omogućeno praćenje sv. Mise uživo na Facebook stranici Požeške biskupije:
https://www.facebook.com/pozeska.biskupija

 

Zahvalimo Bogu što će naš Marko Gerendaj primiti sveti red đakonata, što je korak do primanja svetog reda prezbiterata (svećeništva). Molimo i dalje za našega Marka, ali i za nova duhovna zvanja.