Cvjetnica 2023

 

Nedjelju Muke Gospodnje (Cvjetnicu) proslavili smo 2. travnja 2023. Taj blagdan predstavlja uvod u Veliki tjedan, kada se Crkva spominje Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem, gdje ga je narod pozdravljao palminim i maslinovim grančicama.

 

Proslava Cvjetnice bila je svečana i u našoj župi. Kako je već tradicionalno, prije početka sv. Mise u 11:00 sati, okupili smo se kraj kapelice sv. Marka, nedaleko župne crkve, držeći maslinove grančice i ostalo cvijeće u rukama. Molitvu i blagoslov maslinovih grančica vodili su župnik Patrik i vlč. Marko Gerendaj. Nakon blagoslova, uslijedila je svečana procesija do župne crkve.

 

Misno slavlje predvodio je vlč. Marko, a župnik Patrik navijestio je Muku Gospodina našega Isusa Krista po Mateju.

 

Po završetku misnog slavlja, župnik Patrik zahvalio se svima koji su doprinijeli svečanoj proslavi blagdana Cvjetnice te pozvao župljane na večernji križni put u 20:00 sati, kao i na predstojeće sv. Mise i obrede u Velikom tjednu.

 

Uvečer istog dana, u 20:00 sati, održan je križni put sa svijećama kod vanjskih postaja križnog puta kraj župne crkve kojeg su predvodili župnik Patrik i vlč. Marko.

 

Pred nama je Veliki tjedan - završnica priprave za najveći kršćanski blagdan - Uskrsnuće Isusa Krista. Sudjelujmo na sv. Misama i obredima te radosno dočekajmo Uskrs.

 


 

Procesija

 

 


 

Misno slavlje

 

 


 

Križni put