Cvjetnica 2021

Blagdan Nedjelje Muke Gospodnje ili Cvjetnice proslavili smo 28. ožujka 2021. Na taj dan se Crkva spominje Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem gdje ga je narod pozdravljao palminim i maslinovim grančicama.

 

I u našoj župi smo blagdan Cvjetnice proslavili svečano, a posebno u župnoj crkvi gdje smo se prije početka sv. Mise, u 10:45 sati, okupili pred kapelicom sv. Marka u središtu Markovca Našičkog. Župnik Patrik je blagoslovio maslinove grančice i ostalo cvijeće te smo uz pjesmu održali procesiju do župne crkve.

 

Sv. Misa je u župnoj crkvi započela u 11:00 sati. Muku Gospodina našega Isusa Krista po Marku navijestio je župnik Patrik.

 

Po završetku sv. Mise, župnik Patrik se zahvalio župljanima na proslavi blagdana Cvjetnice te je pozvao župljane na zajedničku molitvu krunice Božjeg milosrđa u župnoj crkvi u 19:00 sati te križni put.

 

Nakon krunice Božjeg milosrđa, u 19:30 sati, uslijedio je križni put sa svijećama na stazi kraj župne crkve kojeg je predvodio župnik Patrik.

 

Zahvaljujemo Bogu na zajedničkim molitvama i lijepom nedjeljnom danu!

 

Proslavom blagdana Cvjetnice, ušli smo u Veliki tjedan. Sv. Mise i obredi Velikog tjedna održat će se u župnoj crkvi prema rasporedu navedenom u župnom listiću. Dođimo i pripremimo se za proslavu najvećeg blagdana - Uskrsnuća Isusa Krista.