Cvjetnica 2019

Nedjelja Muke Gospodnje (Cvjetnica) proslavljena je 14. travnja 2019. Taj blagdan predstavlja uvod u Veliki tjedan, kada se Crkva spominje Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem, gdje ga je narod pozdravljao palminim i maslinovim grančicama.

 

Svečano je bilo u svim crkvama naše župe. Misno slavlje u župnoj crkvi s početkom u 11:00 sati predvodio je župnik Nikola Legac. Ove godine nije bilo tradicionalnog blagoslova maslinovih grančica i ostalog cvijeća kod kapelice sv. Marka, kao niti procesije od kapelice do župne crkve, budući da je kapelica u obnovi. Župnik i ministranti su svečano ušli u župnu crkvu te je uslijedio blagoslov maslinovih grančica i ostalog cvijeća. Muku Gospodina našega Isusa Krista po Luki navijestili su mladi.

 

Na kraju sv. Mise, župnik je pozvao da svatko donira novčana sredstva, koliko tko može, kako bi se kapelica sv. Marka mogla potpuno i što prije obnoviti.

 

Župnik je potom podijelio potvrde o završenoj edukaciji župnih animatora, koji će kao župnikovi suradnici pomagati u različitim pastoralnim aktivnostima, a najviše u aktivnostima vezanim za mlade u župi. Novi župni animatori su: Marija Djedović, Gracia Hlobik, Ema Komjetan, Martina Korpak, Matija Lazar, Petra Komjetan i Ines Jerković. Čestitke svima i neka ih Gospodin blagoslovi u njihovim budućim aktivnostima.

 

Pred nama je Veliki tjedan - dođimo radosno sudjelovati na svim sv. Misama i obredima.