Božić 2022

Božićno euharistijsko slavlje 2022

Rodio se Spasitelj - Krist Gospodin! Maleni Isus došao je na ovaj svijet kako bi u ljudska srca donio obilje ljubavi, radosti i mira. U Njemu jedinome je prava utjeha i nada. Ne bojmo se, nego budimo radosni!

 

U našoj smo župi rođenje Gospodinovo dočekali večernjim sv. Misama na Badnjak, tj. polnoćkama, koje su predvodili župnik Patrik Alatić i vlč. Marko Gerendaj.

 

Kroz božićno vrijeme u župi će kao ispomoć župniku Patriku biti naš dragi vlč. Marko Gerendaj koji je došao iz Rima gdje studira na postdiplomskom studiju. Vlč. Marku zahvaljujemo što je umjesto odmora nesebično prihvatio biti na raspolaganju župniku Patriku kod služenja svetih Misa i blagoslova obitelji. Njemu ne moramo poželjeti da se osjeća kao kod kuće jer već je kod kuće - doslovno! smiley

 

Danje svečane sv. Mise na Božić bile su u svim crkvama naše župe. U župnoj je crkvi misno slavlje u 11:00 sati predvodio vlč. Marko Gerendaj. Svim prisutnim župljanima čestitao je radost Isusova rođenja, a čestitkama se pridružio i požeški biskup - msgr. Antun Škvorčević, čiju božićnu poruku je vlč. Marko pročitao.

 

Ovogodišnja biskupova božićna poruka dostupna je na internetskoj stranici požeške biskupije:
https://pozeska-biskupija.hr/2022/12/20/biskupova-bozicna-poruka-2022/

 

Postoji i videozapis biskupove božićne poruke koji je dostupan na YouTube kanalu požeške biskupije:
https://www.youtube.com/watch?v=iji9vRVrYpg

 

Po završetku misnog slavlja, župljani su radost Božića iskazali međusobnim čestitanjem.