Božić 2020

Vrhunac priprave tijekom vremena došašća je došao! Rodio nam se Spasitelj - Isus Krist! I ove godine mali Isus dolazi u naša srca donoseći obilje ljubavi, radosti i mira. Isus nam poručuje da se uvijek uzdamo u Njega, a osobito u teškim životnim trenucima. Isus je onaj koji nas oslobađa od ovozemaljskog straha smrti i ulijeva nadu u vječni život.

 

Rođenje Gospodinovo u našoj smo župi zajednički dočekali večernjim sv. Misama na Badnjak koje su ove godine počele ranije nego inače. Tako je u župnoj crkvi "polnoćka" započela u 20:00 sati koju je predvodio župnik Patrik Alatić. Iako su oko nas razna ograničenja, to nije umanjilo radost ovogodišnjeg Božića.

 

Na sam dan Božića, sv. Mise su u našoj župi bile po nedjeljnom rasporedu. U župnoj crkvi je svečano misno slavlje s početkom u 11:00 sati predvodio vlč. Želimir Žuljević - sudski vikar i ravnatelj Kolegija Požeške biskupije.

 

Vlč. Želimir je vjernicima pročitao božićnu poruku požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, a koja je dostupna i na internetskoj stranici Požeške biskupije:
https://pozeska-biskupija.hr/2020/12/22/biskupova-bozicna-poruka-kako-slaviti-bozic-i-biti-vjernik-u-vrijeme-pandemije/

 

Po završetku sv. Mise, vlč. Želimir je svima čestitao Božić. Iskrenim čestitkama se pridružuje i župnik Patrik, kao i vlč. Marijan Pavelić koji zbog obaveza u biskupiji ne može biti s nama, no željno ga iščekujemo kako bismo i s njime radosno podijelili duh Božića.

 

 

Neka nam je svima sretan i blagoslovljen Božić!