Akcija prikupljanja namirnica i hrane

Župni caritas naše župe pokrenuo je humanitarnu akciju kojom će se kroz dva naredna tjedna prikupljati hrana i drugi potrebni artikli za socijalno ugrožene obitelji i pojedince na području naše župe. Sve namirnice, proizvode i artikle koje želite darovati sugrađanima slabijeg imovinskog stanja, možete donijeti preko tjedna kada su svete mise po selima (prema rasporedu) ili pak u župni ured.

 

Volonteri župnog caritasa će prikupljene proizvode i artikle nakon završene akcije podijeliti najpotrebnijima u vidu „paketa pomoći“. Što se smatra pod namirnicama, proizvodima i artiklima koje bi mogli donirati i darovati?! Svaka namirnica, proizvod i artikl koji su „trajni“, trajni u smislu da mogu stajati na normalnoj sobnoj temperaturi.

 

Npr.

Namirnice – krumpir, jabuke, trajno mlijeko, šećer, brašno, riža, tjestenina, sol, kukuruzna krupica (žganci), ulje, slanine, kobasice sušene, slatkiši (za djecu),…

Higijenske potrepštine – wc papir, sapun, šampon, različita sredstva za čišćenje, prašak za odjeću, paste za zube,…

 

U suradnji sa volonterima župnog caritasa, te u dogovoru s njima po potrebi može se donirati i namještaj, dječje igračke i sl.

 

Odazovite se akciji i budite solidarni s braćom i sestrama u potrebi! Vama će to biti sitnica koju ćete odvojiti od sebe, a nećete ni osjetiti, a njima će biti jako puno od pomoći i veoma će im puno to značiti! Podarite nekome osmijeh na lice! Očekujemo Vas!

 

Veliko HVALA onima koji su već napravili prvi korak i svoj prilog ostavili u župnom uredu, od srca hvala!