Advent 2022 - Paljenje 1. adventske svijeće

Vrijeme iščekivanja proslave rođenja Isusa Krista je pred nama. Kroz vrijeme došašća (adventa) ujedno se pripremamo za Isusov drugi dolazak. Prvom nedjeljom došašća započinje nova liturgijska godina (A).

 

Početak ovogodišnjeg adventa u našoj župi obilježen je zajedničkim paljenjem 1. adventske svijeće u subotu, 26. studenoga 2022., pred crkvama u Breznici Našičkoj, Jelisavcu i Markovcu Našičkom. Prva adventska svijeća na adventskom vijencu simbolizira nadu i vjeru.

 

U Breznici Našičkoj je paljenje 1. adventske svijeće započelo u 17:00 sati. Nakon molitve i pjesme, druženje je nastavljeno uz poslastice i tople napitke.

 

U Jelisavcu je i ove godine sve spremno za veliku adventsku proslavu. Program paljenja 1. adventske svijeće ispred crkve sv. Elizabete započeo je u 17:30 sati. Dječica su izvela prigodne recitacije, a za glazbu se pobrinuo jelisavački crkveni zbor te tamburaški sastav SKUD „Ivan Brnjik Slovak“. Po završetku programa pred crkvom, druženje za Jelisavčane i sve goste nastavilo se u prostorijama DVD-a Jelisavac uz bogatu gastronomsku ponudu koju su pripremile sve udruge u mjestu.

 

U Markovcu Našičkom je paljenje 1. adventske svijeće započelo u 19:30 sati. Prigodne adventske pjesme je otpjevao markovački crkveni zbor, a zboru su se pridružile i članice SKUU „Franjo Strapač“ otpjevavši slovačku pjesmu „Dobrá novina, šťastná hodina“. Nakon zajedničke molitve, druženje je nastavljeno uz kolače i kuhano vino.

 

Župnik Patrik zahvaljuje se svima na organizaciji proslave ovogodišnjeg adventa u župi te poziva da sudjelujemo na programu paljenju narednih svijeća kroz sljedeće 3 subote u isto vrijeme.

 


 

Breznica Našička

 

 


 

Jelisavac

 

 


 

Markovac Našički