3. godišnjica sviranja Tare Vukoja

Orguljašica Tara Vukoja

Drugi dan Božića obilježavamo blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Toga dana u župnoj crkvi u Markovcu Našičkom obilježavamo još jedan događaj, a to je godišnjica sviranja orguljašice Tare Vukoja.

 

Tara je sa sviranjem u župnoj crkvi počela 2019. godine na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, tako da sada obilježava 3. godišnjicu sviranja u crkvi. Uz svoje školske obaveze, Tara uspijeva odvojiti vrijeme za probe sviranja i pjevanja sa pjevačkim zborom te doći svirati nedjeljom i blagdanima.

 

Zvuk crkvenih orgulja, kao i pjesma pjevačkog zbora, uveličava svako misno slavlje i dodatno stvara osjećaj radosti. Sveta Misa je najveća molitva, bila ona svirana ili ne, no većina nas je zasigurno navikla biti na sviranoj sv. Misi. Iz toga razloga, ako ponekad nedjeljna sv. Misa u župnoj crkvi nije svirana zbog odsustva Tare, prisutni župljani se odmah zapitaju: „Gdje je Tara? Zašto danas ne svira?“. Kako naša draga orguljašica Tara ne bi svojim odsustvom ražalostila župljane, želimo joj da uvijek bude zdrava, odmorna i raspoloživa za sviranje u crkvi.

 

Tari od srca zahvaljujemo na dosadašnjem lijepom sviranju sa željom da skupi što više godišnjica sviranja u crkvi. Neka je u životu prati zagovor sv. Cecilije - zaštitnice glazbe, glazbenika i orguljaša, kao i zagovor sv. Stjepana Prvomučenika na čiji blagdan je i započela svoj orguljaški hod.

 

Župnik Patrik je na kraju sv. Mise na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, u ponedjeljak, 26. prosinca 2022., zahvalio Tari na aktivnom sviranju i čestitao joj 3. godišnjicu sviranja. Mali poklon kao zahvalu u ime župne zajednice, Tari je veselo udijelila ministrantica Petra Fedor.

 

Ovim putem se također zahvaljujemo i našoj drugoj orguljašici u župi koja svira u Jelisavcu - Martini Kanđera, kao i „starom“ orguljašu Ivici Škofu koji povremeno svira u crkvi. Naravno, hvala i svim pjevačima u pjevačkim zborovima.