3. dan trodnevnice uoči sv. Marka

U treći dan trodnevnice uoči sv. Marka Evanđelista - zaštitnika naše župe, ušli smo molitvom krunice u župnoj crkvi u 17:30h, a u 18:00h je bila sv. Misa, koju je predvodio vlč. Ivan Ereiz - kapelan u župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Požegi. Vlč. Ivan je u nadahnutoj propovjedi govorio o vjeri te napomenuo kako vjera nije mišljenje koje možemo mijenjati iz dana u dan, nego je vjera naš život. Spomenuo je i kako se uvijek trebamo uzdati u Boga koji nas možda neće riješiti svih muka u životu, ali će nam zato pomoći da ih lakše prebrodimo.

 

Na kraju misnog slavlja, župnik Nikola se zahvalio vlč. Ivanu što je gostovao u našoj župi, prvi puta kao svećenik, budući da je prošle godine došao s biskupom kao đakon prilikom podjele sakramenta sv. Potvrde.

 

Ovim danom je trodnevnica uoči sv. Marka Evanđelista završena. U srijedu, 25.4.2018., bit će dvije sv. Mise u župnoj crkvi - jutarnja u 08:00h te svečana u 11:00h, koju će predvoditi preč. Josip Klarić - arhiđakon katedralnog arhiđakonata i župnik u župi Požeške Sesvete. Dođimo u zajedništvu pozdraviti nebeskog zaštitnika naše župe!