I u našoj župi je prisutan Caritas koji brine o najsiromašnijima. Članovi župnoga Caritasa će rado ispeči kolače, izraditi poklone te potaknuti vjernike na donaciju hrane i odjeće kako bi se pomoglo najpotrebnijima. U tu svrhu, namijenjen je i poseban prostor za skladištenje.

ČLANAK: Druženje volontera Caritasa 2019

ČLANAK: Donacija kupusa biskupijskog Caritasa

ČLANAK: Druženje volontera Caritasa 2018

ČLANAK: Čišćenje prostorije župnog Caritasa

ČLANAK: Suradnja Caritasa

ČLANAK: Akcija Caritasa

ČLANAK: Akcija prikupljanja namirnica i hrane

ČLANAK: Župni Caritas

ČLANAK: Caritas jednako ljubav i solidarnost


Važnu liturgijsku službu naviještanja riječi Božje vrše čitači, odnosno navjestitelji Božje riječi u župnoj i u filijalnim crkvama. Povremeno se dublje uvode u službu čitača, odnosno lektora, i način naviještanja Božje riječi. Za njih i za ostale vjernike održavaju se biblijski susreti u kojima se nastoji bolje upoznati s Božjom riječju, sa Svetim Pismom u cjelini, s pojedinim biblijskim knjigama, s nedjeljnim liturgijskim čitanjima i njihovim kontekstom te važnošću istih za naš život. Čitači aktivno sudjeluju u liturgiji i pobožnostima te na hodočašćima.

 

Markovac - čitanje muke 2014

 

Župna crkva i svaka župna filijala ima svoju ministrantsku skupinu koja služi Bogu kod oltara. Ministranti su prvi pomoćnici svećeniku koji predvodi Sv. Misu i druga liturgijska slavlja, a prate svećenika i pri božićnom blagoslovu obitelji. Ministranti imaju povremene susrete gdje dublje upoznaju svoju službu, liturgijski prostor i predmete, Sv. Misu i liturgiju općenito te konkretne zadaće za posebne blagdane. Sudjeluju na biskupijskim susretima ministranata i na biskupijskim dječjim hodočašćima u Voćin.

 

U župi, svaka filijala ima svoj zbor koji predvodi liturgijsko pjevanje u Sv. Misi, a u župnoj crkvi u Markovcu, uz veliki zbor, postoji još i zbor mladih. Sve njih, osim zbora u Breznici Našičkoj, savjesno i s radošću vodi i uvježbava iskusni orguljaš Ivica Škof. Veliki župni zbor nastupao je na biskupijskim smotrama zborova koje su održavane u Požegi prigodom blagdana svete Cecilije - nebeske zaštitnice pjevača.

 

Markovac - pjevači 2014